Haartrends 2015

Haartrends voor mannen en vrouwen in 2015

Eindelijk is het zover: de zomer komt eraan, en zoals het ernaar uitziet betekent dit veel verandering op haargebied. Zo komt bijvoorbeeld de wet look terug, zijn mooie lange vlechten een hype, is de knot nu laag in de nek, een beetje nonchalant en rommelig, en maken de kleurtrends van vorig jaar plaats voor nieuwe tinten. Gespot wordt ook de donkere uitgroei en zelfs de kuif uit de jaren tachtig mag weer. Haaraccessoires mogen groot en opvallend zijn en de lange pony tot over de wenkbrauwen is ook helemaal goed.

Wat zien we dit jaar nog meer voorbijkomen?

LANG HAAR

haartrends-zomer-2015-boho-hairdo
Boho-hairdo
Boho is al jaren niet uit het straatbeeld weg te denken. Zo is boho chic een echte fashiontrend, maar ook op haargebied is het deze zomer veel te zien. Lange en glanzende haren, een middenscheiding en voorzichtige krullen aan de onderkant. Een zachte wind die door je haren briest en de look is helemaal af.

haartrends-zomer-2015-de-staart
De staart
Elk jaargetijde kan alle trends van a tot z veranderen, maar een constante factor is toch altijd wel de staart, of zoals de meeste mensen hem noemen: de paardenstaart. Draag hem hoog in het haar en een beetje losjes en speels, of juist laag, echt in de nek, en zo strak gestyled mogelijk.

Vlechten
Een trend die ideaal is voor mooie lange lokken is natuurlijk de vlechttrend. Ook deze zomer is de vlecht weer helemaal terug. Verschillende ontwerpers lieten al zien wat hun eigen interpretatie is van deze trend. Zo is de vlecht aan de zijkant waarbij het haar een beetje losjes is gestyled perfect voor een romantische look. Maar ook de ‘gewone’ vlecht, aan de achterkant van het hoofd, is niet weg te denken. Een paar losse plukken en je hebt een natuurlijke vlecht. Ook veel gezien is er een verwerkt in een knot.

Wafels
Terug van weggeweest zijn de wafels. Heb jij je wafeltang al jaren op zolder staan? Dan is het nu tijd om deze weer tevoorschijn te halen, want deze zomer is dit helemaal hot. Werd vroeger het hele haar nog op deze manier gedaan, nu gaat het alleen om een paar plukken voor een leuk en speels effect.

KORT HAAR

haartrends-zomer-2015-bob
De bob
Deze zomer mag de bob op verschillende manieren. Zo mag de bob zoals we hem al kennen dit jaar lekker piekerig en rommelig zijn, maar is de halflange en de lange bob (de lob) ook erg gewild. Deze lob valt voor het mooie net over de schouders en is aan de achterkant iets korter. Ook in combinatie met een pony ben je helemaal klaar voor deze zomer.

Pieken
Zoals je hierboven al hebt gelezen zijn pieken deze zomer helemaal hot. Zeker ook bij kort haar. Hou het kapsel aan de voorkant lang en piekerig. Varieer tussen nonchalant voor de ogen hangend of gestyled met bijvoorbeeld gel voor een wat stoerder effect.

KLEUREN

haartrends-zomer-2015-balayage
Balayage
De grote vervanger voor ombre is Balayage, genaamd naar de bijbehorende techniek. Hierbij worden de verschillende kleuren met de hand aangebracht. Ging het bij ombre nog om het aanbrengen van één kleur, bij Balayage lopen de kleuren (verschillende tinten bruin) in elkaar over, waardoor het er natuurlijk uitziet.

Grijs
Deden we eerst allemaal nog ons best om onze grijze haren te verbergen, nu mogen ze gezien worden! En dan gaat het niet alleen om de natuurlijke grijze haren, maar de grootste trend van deze zomer is wel het haar dat grijs is geverfd. Ook vaak in combinatie met de kleur lila of blauw.

Net niet wit
Naast de grijze lokken zien we dit seizoen ook het haar dat net niet wit is. Blond maar dan heel koel en ijzig.

haartrends-zomer-2015-pasteltinten
Pasteltinten
Een van de meest bijzondere hypes van dit moment zijn de pasteltinten. Lief, romantisch en toch speels. Roze, lila en turquoise zijn de meest geziene pastelkleuren.

Regenbooghaar
Maar naast de zachte, lieve pasteltinten is de regenboog (haar dat ook vergeleken wordt met snoep) upcoming. Meestal worden de haren niet in één bepaalde kleur geverfd, maar loopt dit over net zoals een regenboog. Twee kleuren, drie kleuren, alles is mogelijk.